Hoe stel ik mijn bureaustoel in?

10/10/2023 - 10:12

Een ergonomische werkplek begint met een optimaal zitcomfort. Ontdek hoe u in vijf stappen uw bureaustoel correct instelt.

Een ergonomische bureaustoel die u kunt aanpassen aan uw lichaam, is een absolute must. U werkt comfortabeler en vermijdt rug- en nekpijn. Want we spenderen best veel tijd achter onze bureau. Kies dus voor een stoel die uw lichaam voldoende ondersteunt en u tegelijkertijd aanzet tot bewegen Volg deze vijf stappen om uw bureaustoel correct in te stellen.

Stap 1: zithoogte

Stel de hoogte van uw bureaustoel zo in dat uw benen een hoek van 90° vormen wanneer u uw voeten plat op de grond plaatst.

Stap 2: zitdiepte

Past er een vuist tussen de zitting van uw stoel en uw knieholte? Dan is de zitdiepte perfect ingesteld.

Stap 3: Rugleuning

Het is belangrijk dat uw bureaustoel zo dicht mogelijk aansluit bij uw lichaam. De wervels L5 en L4, die zich net boven het bekken bevinden, zien het meeste af wanneer we een hele dag zitten. De rugleuning moet dit deel van uw lichaam dus goed ondersteunen. Bij een bureaustoel met synchroonmechanisme, waarbij de rugleuning en de zitting in verhouding met elkaar mee kantelen, kunt u dit handmatig aanpassen.

Stap 4: Armsteunen

Let zeker ook op de hoogte van de armsteunen. Leg uw hand op uw schouder en laat deze ontspannen naar beneden zakken. De armsteunen van uw stoel zijn correct ingesteld wanneer uw arm een hoek van 90° vormt.

Stap 5: Rugweerstand

Dynamisch zitten is heel belangrijk. Bovendien glijdt u tijdens het zitten naar voren wanneer de rugleuning geblokkeerd is. Hierdoor verliest uw rug alle contact met de rugleuning. Laat daarom de rugleuning in losse stand staan, maar zorg wel voor de juiste gewichtsinstelling. Dit doet u aan de hand van de draaiknop aan de achterkant van de stoel.

Uw nieuwe bureaustoel uittesten?

Kom langs in onze chairlab