U-Turn Belux

Michel Charlot, 2012

U-Turn  Belux

Accentlicht in een handomdraai: U-TURN is de nieuwe familie LED-spotjes voor in huis en op kantoor. De spots zijn gebaseerd op een gepatenteerde kogelverbinding en bieden dankzij hun speelse beweeglijkheid optimale individualiteit en flexibiliteit. U-TURN is een uitnodiging tot interactie. Licht en lichtwerking worden tastbaar.

De centrale elementen van de U-TURN zijn het kogelscharnier en de ronde, handpalmgrote lampkop. In het midden daarvan bevindt zich een magnetische uitholling waar de kop met een metalen kogel wordt verbonden. Dankzij dit mechanisme kan de lamp speels en eenvoudig worden bewogen en het licht alle kanten op gericht worden. Met een simpele handbeweging kan de lampkop van de kogel worden losgehaald, gedraaid en weer teruggeplaatst. De U-TURN beschikt hierdoor over maximale bewegingsvrijheid en biedt ruimte voor een grote verscheidenheid aan verlichtingstoepassingen.
De lampkop levert heldere, energiezuinige LED-accentverlichting. Met een korte draai – vergelijkbaar met het inzoomen van een camera – kan de afstraalhoek eenvoudig worden gewijzigd. Het licht van de U-TURN is dimbaar en ook de witheid kan individueel tussen warm en koel worden ingesteld.
Het gebruik van hoogwaardig gegoten aluminium komt ook tot uiting in het robuuste ontwerp van de U-TURN. De lampenfamilie bestaat uit vele verschillende varianten, zoals lees- en hanglampen, staande lampen, wand- en plafondlampen en universeellampen. Zodoende kan de U-TURN overal in huis en op kantoor worden gebruikt. U-TURN is verkrijgbaar in de exclusieve vakhandel.

U-Turn  Belux
U-Turn  Belux
U-Turn  Belux