EM tafel - Vitra

Jean Prouvé

EM tafel - VitraEM tafel - VitraEM tafel - VitraEM tafel - VitraEM tafel - VitraEM tafel - VitraEM tafel - VitraEM tafel - Vitra

Rond 1950 ontwikkelde de ontwerper en ingenieur Jean Prouvé de EM Table voor het project Maison Tropicale. Niet alleen de functionaliteit krijgt een esthetische uitvoering, maar ook de details van deze tafel zijn bepaald door de constructie. De afgeschuinde poten zijn met elkaar verbonden via een kruisbalk, ter illustratie van de structurele krachten en de continue spanningen zoals men dat doorgaans enkel ziet in technische structuren.

De EM Table is verkrijgbaar met tafelbladen in massief hout, robuust HPL-laminaat of - voor tafelbladen met een lengte van 2000 of 2400 mm - in houtfineer. De tafelbladen van massief eiken- of walnoothout verlenen de EM Table een elegante uitstraling en voelen aangenaam aan. De robuuste tafelbladen van eikenfineer zijn verkrijgbaar in een lichte of donkere kleur. Het onderstel van de EM Table met een tafelblad van hogedruklaminaat is verkrijgbaar in dezelfde kleuren en met dezelfde poedercoating als het onderstel van de stoel Standard SP, zodat een perfecte combinatie ontstaat.

Categorie: Tafels

Merk: Vitra

Vraag uw offerte

Contacteer ons