Om gezond te kunnen zitten, heb je een stoel nodig die je lichaamsdelen ondersteunt en tegelijkertijd aanzet tot bewegen.

Ergonomie van de bureaustoel

Ergonomie van de bureaustoel

Om optimaal zitcomfort te garanderen, moet uw ergonomische bureaustoel aangepast worden aan uw lichaam. In 5 stappen stelt u uw design bureaustoel correct in:

1.Zithoogte

Uw benen moeten een hoek van 90° vormen met vlakke voet op de grond.

2.Zitdiepte

U moet tussen de zitting en uw knieholte een vuist kunnen plaatsen.

3.Rugleuning

Uw bureaustoel moet zo dicht mogelijk aansluiten bij uw lichaam. De wervels L5 en L4, die zich net boven ons bekken bevinden, zien het meeste af wanneer we een hele dag zitten. De rugleuning moet dus zeker op deze hoogte op uw lichaam afgesteld zijn. Het synchroonmechanisme zorgt voor een aangenaam bewegingsverloop tijdens uw zitgedrag.

4.Verstelbare armleggers

Ook de hoogte van de armleggers kunt u aanpassen aan uw werkhouding. Leg uw hand op uw schouder en laat deze ontspannen naar beneden zakken. U heeft de juiste hoogte wanneer uw arm ongeveer een hoek van 90° vormt.

5.Gewichtsinstelling van de tegendruk via de regelschroef

Bij 80% van de gebruikers wordt de rugleuning van een ergonomische bureaustoel niet optimaal gebruikt. Met juiste instellingen werkt u nochtans niet alleen beter, maar ook meer ontspannen. Dynamisch zitten is heel belangrijk. Wanneer de rugleuning geblokkeerd is, gaat u naar voren glijden. Hierdoor verliest u echter alle contact met de rugleuning. Wij adviseren dan ook een vrije rugbeweging die zorgt voor een optimaal zitcomfort.

Meer weten over de ergonomie van je bureaustoel?

Contacteer ons